Mesra.net - Malaysia Directories & Information

Malaysia Directories & Information

Search

More search options

Home

New Stories


Top Readers

Isteriku Liza...
Author: Ummu Hanan
Readers: 12697
Cerita Di Malam Berinai
Author: Ummu Hanan
Readers: 11800
Nasihat Untuk Perempuan
Author: taro
Readers: 9981
Aku Tak Suka Kau....
Author: Ummu Hanan
Readers: 8955
Akibat Jelingan Ayah
Author: Ummu Hanan
Readers: 8247

Stories Category

Biography (9)
Peribadi
Comedy (63)
Jenaka
Family (17)
Kekeluargaan
Fantasy (1)
Khayalan
Horror (17)
Seram
Love (56)
Cinta
Mysterious (11)
Misteri
No Category (3)
Tiada Kategori
Poetry (61)
Puisi & Sajak
Religious (43)
Keugamaan
Sad (24)
Sedih
Tales (8)
Dongeng
Travel (1)
Pengembaraan
True Story (26)
Kisah Benar

Mesra.net Stories: Comedy

Back   



PAGES: 1 2 3 4 5 6 7 [>>]
  • Akibat Jelingan Ayah  pop
    Author: Ummu Hanan
    Source: AnakSayang
    Kisah ini benar-benar terjadi padaku sewaktu aku kanak-kanak dahulu. Ayah aku suka memberi amaran padaku dengan menjeling garang, jika aku membuat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya, jika ke kedai, kalau aku mengambil gula-gula, dia akan men...
    (Added: Sun May 19 2002 Reader: 8247 Rating: 7.18 Votes: 54)
    Rate It ] [ Review It ]
  • 3 orang pesakit
    Author: jay dee
    Source: tmnet
    Di sebuah hospital mental iaitu hospital bukit padang yang terletak di sabah akan mengadakan ujian bagi mengetahui samada pesakit yang berada di hospital tersebut telah pulih dari penyakit mental (gila). Ujian itu akan diadakan sebulan sekali. maka ...
    (Added: Fri May 30 2003 Reader: 176 Rating: 0.00 Votes: 0)
    Rate It ] [ Review It ]
  • 3 sahabat & jin
    Author: maza
    Source: sendiri
    Tersebutlah kisah 3 orang sahabat mengembara didalam hutan. didalam perjalanan, mereka telah memasuki sebuah gua untuk bermalam. Kebetulan pula dalam gua tuh ader sebuah lampu ajaib yg mana kat dalam tuh ader sekor jin. bile budak 3 ekor nie nampa...
    (Added: Mon Mar 08 2004 Reader: 199 Rating: 1.00 Votes: 1)
    Rate It ] [ Review It ]
  • Aku dan Motor
    Author: Nurazz
    Kisah ini merupakan kisah benar yg berlaku pada diriku. Aku pun tak tahu kenapalah motor ayahku begitu sensitif apabila aku yang menggunakannya. dah banyak kali aku terkena dengan motor ayahku ni. Yang hairan bin ajaibnye, kalau ayah ku pakai, ok jer...
    (Added: Wed Sep 24 2003 Reader: 132 Rating: 7.00 Votes: 2)
    Rate It ] [ Review It ]
  • Al-kisah Pak Kassim
    Author: HANIM
    Source: Are-name
    Pak Kasim pulang dari kerja satu petang dan terdengar suara isterinya dalam bilik mengerang. Dia berlari naik ke bilik dan melihat isterinya terlantar di katil sedang berpeluh tanpa seurat benangpun ditubuh. Kenapa ni sayang?" tanya...
    (Added: Tue Jun 10 2003 Reader: 162 Rating: 0.00 Votes: 0)
    Rate It ] [ Review It ]
  • Biasalah...
    Author: rubiey
    Source: dipetik dalam ceramah pegarah BPR
    Rasuah biasa berlaku dalam kalangan masyarakat..tidak kiralah sama ada dia seorang pegawai kerajaan, pihak berkuasa ataupun surirumah tangga sepenuh masa. Semua manusia berpotensi untuk memberi atau menerima rasuah tanpa mereka sedari.. Ceritanya ...
    (Added: Wed Jan 15 2003 Reader: 106 Rating: 0.00 Votes: 0)
    Rate It ] [ Review It ]
  • Biol
    Author: Fendi
    Source: Fendi
    Bila suami balik kerja, isterinya suruh ke supermarket beli brg2 dapur. Jadi pi lah si suami ni beli semua brg2 tadi. Bila balik rumah , isteri tadi ambil beg2 plastik bawa kluar semua brg untuk di simpan. Isteri terjumpa lah satu tin marjeri...
    (Added: Sat Oct 19 2002 Reader: 4061 Rating: 5.47 Votes: 19)
    Rate It ] [ Review It ]
  • Cerita di antara dua lelaki
    Author: Melati Kyrana
    Cerita ini disampaikan oleh kawan kepada kawan kepada kawan saya. Ia berlaku di antara dua lelaki yang pastinya masih lagi bujang dan muda belia. Mereka amat terkenal di kampung Y sebagai kaki merambu dan jaguh lepak sekampung kerana ia telah menjadi...
    (Added: Tue Sep 24 2002 Reader: 3301 Rating: 4.38 Votes: 8)
    Rate It ] [ Review It ]
  • Cerita Di Malam Berinai
    Author: Ummu Hanan
    Source: crescent7924
    Hari Ahad itu aku bangun agak awal, tidak seperti hari ahad yang lain dimana biasanya selepas aje solat subuh aku akan "membuta" hingga jam 9.00am atau 10. am. Kira-kira jam 8.00 am aku capai parang tapik dan aku ikat di pinggang. Niat asalku nak ber...
    (Added: Sat Jun 29 2002 Reader: 11800 Rating: 6.32 Votes: 16)
    Rate It ] [ Review It ]
  • CERITA KANCIL....
    Author: nina
    Source: catcha.com
    Seorang pakcik memandu kancil.... Tetiba di tengah-tengah highway kereta dia lak meragam.Tak tau pesal?Dia pun berentikan kereta lalu pegi check kete dia.Dia check pastu tak pasti apa rosaknya. Lepas tu dia pun cuba tahan kereta-kereta yang lal...
    (Added: Tue Dec 23 2003 Reader: 107 Rating: 0.00 Votes: 0)
    Rate It ] [ Review It ]
PAGES: 1 2 3 4 5 6 7 [>>]


Disclaimer | Privacy Policy | Term of Conditions | About Us | Advertise | Contact Us

Mesra.net is a trademark of Multi System Resources And Network [M] Sdn. Bhd.
All content is copyright 1998-2002 Mesra.net and its respective owners.